Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Řekla bych že národním sportem Francouzů není demonstrovani proti necemu, ale stávkovani pro něco. Pro kratší pracovní dobu, vyšší platy atd.

0 0
možnosti

Však oni jim to spočtou ve volbách. Le Penová bude prezidentkou, další žena v čele velké země. A pak uvidíme.

0 0
možnosti

P79a38v44e63l 75H45o15r97á43k

23. 7. 2016 20:32

Na to politici spoléhají, že nic víc než problémy u voleb jim nehrozí.

0 0
možnosti
Foto

O92t96a 60B85l69a33ž54e80k

22. 7. 2016 22:04

Ještě doplňuji svůj předešlý příspěvek - ano - pravdu mohou mít i ti pisatelé, kteří píší o letargii Francouzů, vyplývající z poznání, že Francie již překročila bod zlomu. Mají ve své zemi tuším 6 miliónů vyznavačů islámu. Jak pořešit takovou potencionálně nebezpečnou masu ?

Všechny sledovat ? Vyloučeno. Všechny deportovat ? Vyloučeno. Nezbývá, než s vypětím všech sil a permanentního mimořádného stavu čekat, kde se to tak jako tak stane příště. A fatalisticky doufat, že se to nestane právě mě.

Prostě nový společenský modus - naladění "společnosti porážky".

Strašné - zabraňme tomu u nás !

4 0
možnosti
Foto

O50t56a 53B53l60a84ž43e92k

22. 7. 2016 13:15

Ten stav nulové reakce může být způsoben tím, že si všichni uvědomují, že v zemi mají miliony muslimů - a jejich reakce by mohla být devastující natolik, že by to prostě žádné složky nezvládli.

Ze stejného důvodu dost možná nereagují ani francouzští politici.

Tedy - Francie je vlastně již dost dlouho jejich rukojmími...

6 0
možnosti

Myslím, že jsou Francouzi už unaveni a současně tuší, že se proti podobným atentátům nedá nic dělat. Rezignovali. Z každého muslima, a mají jich tam miliony, se může zítra stát atentátník. To jedině my máme ještě šanci a ta zní: ani jednoho muslimského přistěhovalce.

10 0
možnosti
Foto

:) Dostat se od možná selhání jednotlivce v policejní uniformě až k selhání vlády a všech bezpečnostních složek ...to opravdu vyžaduje "umění demagogie" ;)

A jinak...logika mi říká, že je v každém případě momentálně dobře, že se Francouzi nikde masově nesrocují ;)

2 8
možnosti

Taky jsem se divila, že etničtí evropané málo demonstrují. Když v USA zabije policista černocha, jsou masivní protesty. Když ale černoch zabije x policistů, klid po pěšině. Asi jsou všichni v práci nebo co.

9 0
možnosti
Foto

Zrovinka včera byl zajímavý rozhovor na Aktualně.cz ... To že se sem tam stane nějaký atentát neznamená, že by policie a tajné služby nezabránili mezi tím spoustě dalších, o kterých mi ani nevíme, že k nim mělo dojít. Takže o pochybení bych opravdu nemluvil ...

2 3
možnosti

Souhlas. Taky by mne zajimalo, jak se tomuto atentatu v Nice dalo zabranit. Podle mne nedalo.

Ale autorka blogu ma jasno.

0 0
možnosti

Uvidíme příští rok. Pokud nebude zvolena Marine Le Pen, která chce pročistit ten islámskej chlív, tak pak si troufám tvrdit, že Francii nepomůže už vůbec nic. Je jasné, že vše, co dneska slibuje, se nedá splnit, ale aspoň bude vidět, zda si ještě Francouzi vůbec přejí něco dělat předtím, než je muslimové přečíslí. Pokud nechtějí, pak si sami zvolili svůj konec.

25 0
možnosti

Jestli to nebude tak, že leckterý původní Francouz, když si uvědomí, jak vypadá pár jeho sousedů, pár lidí u něho v práci a pár prodavačů v obchodech, kde pravidelně nakupuje, si nějaký okázalý protest v zemi, kde, jak jste sama psala, 42 % muslimské mládeže útoky otevřeně schvaluje, nakonec raději rozmyslí.

16 0
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2927x
Žena, matka, kamarádka...vlastenka a realistka. Patřím k této zemi a jiná mým domovem už nebude. 

Seznam rubrik