Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VV

Jestli to nebude tim, ze nemaji informace od ceskych masmedii?

1 15
možnosti
Foto

Měl byste je jim dodat. Určitě budou vděčni.

6 0
možnosti

Dnes se mluví o tom, že Francie je napokraji občanské války.....

Takže otázka v názvu blogu je patrně mimo realitu.

1 6
možnosti
Foto

Nemyslím si. Netuším, jaké zdroje máte vy, ale zatím to vypadá na separovaný žal přeživších, pozůstalých a rodičů dětí. Nic víc. A ještě další část národa uzamčená v příbytcích.

12 1
možnosti
PB

..... mňo, vono to bude trochaj složitější v zemi, kde se cizí etnika s odlišnou kulturou a vyznáním etablovaly (nikoliv integrovaly) a stát po dlouhá desetiletí tento "multikulty" projekt nadšeně propagoval a podporoval svoji zvrácenou sociální politikou. Ten systém je ve Francii zavedený, ustálený a propracovaný tak, že se stal nedílnou součástí politiky i navenek. To nezměníte, nezrušíte, neupravíte ze dne na den i když budete demonstrovat vod rána do večera ! Nice, konkrétně tento případ, bylo o naprostém selhání jedné jediné policejní hlídky, která vozidlo propustila. Zde selhal lidský faktor, nikoliv bezpečnostní složky jako takové. Však obecné příčiny atentátů ve Francii hledejme jinde - viz. shora.

6 0
možnosti
HP

Asi byla "tahle jediná" policejní hlídka naprosto nedostatečně instruovaná, proškolená, poučená... Kdyby měla nařízeno cokoliv jedoucí do toho chumlu důkladně zkontrolovat skrz naskrz, jistě by "neselhala"... A cokoliv jedoucí tím směrem bylo potenciální nebezpečí - stačil by i jen osobák naložený výbušninou...!

0 0
možnosti
JM

Je zvláštní, jak se daří prosazovat myšlenka, že teroristé jsou "jednotlivci", pokud možno ještě vyšinutí, a nemá to nic společného s Islámem. Hlavně, aby se neublížilo těm ostatním mírumilovným jednotlivcům...

Stačilo by, aby si politici hlavně pisálkové uvědomili to, co většina normálních lidí dávno ví: Společným jmenovatelem všech teroristických útoků z poslední doby je ISLÁM. Ne žádný "Islamismus", "osamělý vlk", nebo "frustrovaný jedinec". A potom je řešení poměrně jednoduché - postavit Islám mimo zákon, se všemi vyplývajícími důsledky: kriminál, deportace... A hlavně odejmutí volebního práva. Jinak je s Evropou tak, jak ji známe, konec.

28 2
možnosti
MS

To je asi stejně jednoduché řešení, jaké u nás prosazoval Tomio Okamura, když navrhoval vystěhovat Romy z republiky do Indie. Ale jak to provést technicky, nebo jak donutit Indii, aby je přijala, to už vysvětlit nedokázal. :-P

4 1
možnosti
Foto

Chcete masové nepokoje při každém kriminálním činu psychicky vyšinutých jedinců? To by patrně lidé nedělali nic jiného než se masově nepokojili.

2 29
možnosti
ML

M84a12r68t45i58n 40L43a50c56o

17. 7. 2016 11:25

Vzhľadom na to, že svoj útok tento moslim plánoval a na to, že je zatknutých sedem ľudí z jeho okolia, nezdá sa, že by to bol psychicky vyšinutý jedinec.:-P

18 1
možnosti
LJ

Bylo by zajímavé zjistit, kolik atentátník dostal po příchodu do Francie na podporách a všelijakých jiných sociálních dávkách. Já vím, že on a jemu podobní by k tomu zaujali postoj: "Když jsou blbí, tak ať platí." Udává se, že 42% mladých muslimů ve Francii teroristické činy schvaluje. Je vhodné jim za této situace platit studium?

20 0
možnosti
JU

J22i94ř93í 37U51r35b61a31n

17. 7. 2016 11:24

Nejenom studium, ale celý pobyt, tedy veškeré sociální a podobné platby.

5 0
možnosti
ZB

To si jako myslíte,že terorismus se dá odstranit demonstracemi?Francouzská policie má už několik měsícu pohotovost,jistě dělá maximum možného.Totéž dělá vláda,která do ulic poslala i armádu a vyhlásila vyjímečný stav.Tohle vše místní obyvatelé vědí,na rozdíl od Vás.Nebo si myslíte,že nějakého šíleného fanatika odradí od jeho činu nějaká demonstrace?Nebo si myslíte,že hysterie,vybičované emoce a utoky proti ostatním muslimum,kteří nemají z vraždícím fanatikem nic společného je nějaké řešení...?

8 11
možnosti
TJ

Neschopné politiky lze odstranit demonstracemi.

8 0
možnosti
Foto

Možná proto, že vyvolávat nepokoje a demonstrace je v takové chvíli uplně zbytečná činnost.

Pokud se vrátí zpět do ulic a budou žít stejně, jako před útokem, ukážou, že i přes to, že se je nějaký psychopat pokusil zastrašit, oni strach nemají a mít nebudou. Nemá smysl obracet se proti celým skupinám lidí, které vám absolutně nic neudělaly, protože tim jen přiživujete uplně zbytečnou nenávist.

8 13
možnosti
Foto

K59a13r78e56l 54M83á52d76l63e

17. 7. 2016 10:59

Ta nenávist je z jejich strany, my jenom musíme reagovat odpovídajícím způsobem.

19 2
možnosti
ZV

Z65u96z80a11n73a 96V49a27s19s

17. 7. 2016 10:31

Od posledného útoku myslím na to isté. Prečo sa nedemonštruje? Proti islámu a dovozu moslimov do Francúzska, proti neschopnej vláde, ktorá to umožňuje, proti EÚ garnitúre, ktorá to schvaľuje. V lepšom prípade sa Francúzi boja vystrčiť nos z domu. V horšom sú paralyzovaní. A to je desivé.

19 1
možnosti
Foto

Přesně tak - a to je cílem terorismu - nikoliv vyvolat válku - o tu nestojí. Ale vyvolat takový strach, že se podřídíte v tichosti a budete za své přežívání platit. Zatím se jim daří. Zdá se, že každý je ve svém zoufalství osamělý.

9 1
možnosti
MS

Chápu autorčiny emoce, ale rád bych věděl, jak si ty demonstrace představuje. Proti komu mají vlastně demonstrovat ? Proti těm šíleným jednotlivcům, kteří jsou vždycky o krok napřed, navzdory masívním bezpečnostním opatřením, které vláda přijímá ? A když by ve Francii došlo ke skutečné revoluci, proti komu by ti zapálení národovci vlastně bojovali ? Jak by dav poznal, kdo je terorista a kdo ne ? Měli by snad pro jistotu vyvraždit celou islámskou komunitu ? A nebo když uskuteční převrat, nová vláda snad lépe ohlídá teroristy ? Myslím si, že podobné otázky si kladou i Francouzi a proto (na rozdíl od autorky) vědí, že demonstracemi proti vládě si mohou vymoci například lepší pracovní podmínky, ale ne záruku, že se teroristické akce nebudou opakovat.

5 12
možnosti
Foto

42% francouzské muslimské mládeže útoky schvaluje. To je jedna věc, taková demonstrace vyhraňující se jasně proti jakémukoli sympatizování s podobnými činy není ještě vyvražďováním islámského obyvatelstva.

A pokud podle vás neselhala veškerá opatření - žijeme asi na jiné planetě... Opravdu máte pocit, že ten kdo pustí kamion do davu, aniž by perfektně zkontroloval jeho obsah, je ukázkou plného nasazení při výjimečném stavu? Asi si výjimečný stav představuji jinak.

15 1
možnosti
  • Počet článků 54
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2927x
Žena, matka, kamarádka...vlastenka a realistka. Patřím k této zemi a jiná mým domovem už nebude. 

Seznam rubrik